Tehnologija

Sve na jednom mjestu: Pogledajte šta je Meta sada promijenila na Instagramu, Facebooku i Messengeru

Kompanija Meta, koja između ostalog stoji iza Facebooka, Instagrama i Messengera, upravo je najavila novost koja se tiče postavljanja postavki pojedinog od spomenutih servisa.

Ukratko, Meta stavlja vaše postavke računa za Instagram, Facebook i Messenger na zajedničko mjesto. Kompanija uvodi novi Centar za račune koji će vam omogućiti upravljanje postavkama na svim vašim računima iz jednog centraliziranog središta.

Obnovljeni Centar za račune zaživjet će u izborniku postavki na Facebooku, Instagramu i Messengeru. Što znači da ćete moći prilagoditi postavke svog računa za Facebook s Instagrama, i obrnuto.

Neke od postavki koje možete mijenjati uključuju lične podatke, lozinke, sigurnost, postavke oglasa i plaćanja. Kao i dopuštenja koja ste dali svakoj aplikaciji. Ipak, ne čini se da će Meta prema zadanim postavkama staviti sve vaše račune u Centar za račune. Pa ćete ih morati dodati ručno. Meta napominje da također možete ukloniti račune koje ste dodali u bilo kojem trenutku.

Iako možete koristiti novi hub za podešavanje postavki oglasa na Facebooku, Instagramu i Messengeru, Meta kaže da će te postavke morati ostati iste u svakoj aplikaciji. Drugim riječima, različite postavke oglasa možete zadržati samo ako Centar za račune koristite zasebno za svaku aplikaciju.

Ove promjene počele su jučer i postupno će se uvoditi za sve korisnike na Facebooku, Messengeru i Instagramu u ‘narednim mjesecima’. Sve je to dio Metinog plana da svoje aplikacije učini povezanijima od prvog uvođenja Centra za račune 2020. Dok ga je Meta u početku koristila kao način objedinjavanja podataka za prijavu i plaćanje na Facebooku i Instagramu, prošle godine je omogućio jednostavno prebacivanje između računa na Instagramu i Facebooku. Meta kaže da planira centralizirati dodatne postavke u budućnosti, donosi The Verge.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare