Recept dana

Tako mekane i prozračne: Napravite souffle palačinke

Dolaze iz Japana, a savršeno idu uz razne namaze, voće ili šlag.

Mekane, ukusne, prozračne i jednostavne - sve su to souffle palačinke. Dolaze iz Japana, a savršeno idu uz razne namaze, voće ili šlag. Sastojci su slični običnim palačinkama, a najveća je razlika što se kod ovih odvajaju bjelanjci od žumanjaka te se radi čvrsti snijeg. Uživajte!

Sastojci:

30 g glatkog brašna

20 ml mlijeka

2 jaja

25 g šećera

1/2 kašikice praška za pecivo

Ekstrakt vanilije

Priprema: Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg uz polagano dodavanje šećera. Umutiti žumanjke s ekstraktom vanilije, mlijekom i brašnom, pazeći da nema grudvica. Umiješajte pažljivo bjelanjke špatulom odozgo prema dolje. Pecite palačinke u tavi koja se ne lijepi s 2 kašikice vode, a zatim pokrijte poklopcem i pecite 3/2 minute. Okrenite ih i pecite još 2 minute.