Dolaze iz Japana, a savršeno idu uz razne namaze, voće ili šlag.
Mekane, ukusne, prozračne i jednostavne - sve su to souffle palačinke. Dolaze iz Japana, a savršeno idu uz razne namaze, voće ili šlag. Sastojci su slični običnim palačinkama, a najveća je razlika što se kod ovih odvajaju bjelanjci od žumanjaka te se radi čvrsti snijeg. Uživajte!
Sastojci:
30 g glatkog brašna
20 ml mlijeka
2 jaja
25 g šećera
1/2 kašikice praška za pecivo
Ekstrakt vanilije
Priprema: Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg uz polagano dodavanje šećera. Umutiti žumanjke s ekstraktom vanilije, mlijekom i brašnom, pazeći da nema grudvica. Umiješajte pažljivo bjelanjke špatulom odozgo prema dolje. Pecite palačinke u tavi koja se ne lijepi s 2 kašikice vode, a zatim pokrijte poklopcem i pecite 3/2 minute. Okrenite ih i pecite još 2 minute.