Biskvitni kolači mnogima su omiljeni izbor za vikend jer se brzo spremaju i tako dobro pašu uz šoljicu popodnevne kafe.
U nastavku vam donosimo recept za kolač od lješnkaka koji se topi u ustima, a sve što vam treba su tri sastojka i malo vremena.
Kolač od lješnjaka – sastojci:
4 jaja
200 g šećera
200 g mljevenih lješnjaka
Kolač od lješnjaka – priprema:
Razdvojiti bjelanjke i žumanjke.
U jednoj posudi izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg.
U drugoj posudi izmiksati žumanjke i šećer.
Dodati snijeg od bjelanjaka u smjesu sa žumanjcima i dobro promiješati.
U smjesu dodati lješnjake i promiješati špatulom.
Smjesu izliti u kalup dvadeset puta trideset centimetara.
Kolač peći na 180 stepeni oko pola sata.
Kada se kolač ohladi, možete ga posuti šećerom u prahu.
Savjet: Kolač možete preliti i otopljenom tamnom čokoladom. Provjerite naš recept za najfiniju čokoladnu glazuru, a ako volite eksperimentirati s okusima, kolač možete preliti i domaćim namazom od pistacija.