imamo recept

Tope se u ustima: Ovo su najmekše i najslađe vanilin kiflice. Evo kako ih napraviti

Prhke slatke male kekse koji se tope u ustima svi vole. Donosimo recept za najbolje vanilin kiflice.

Sastojci

  • 210 g mekog brašna
  • 125 g maslaca
  • 70 g šećera u prahu
  • 100 g mljevenih oraha ili lješnjaka
  • 1 vanil šećer
  • 1 bjelance

Priprema

Od brašna, maslaca, šećera, mljevenih oraha, vanilin šećera i bjelanceta zamijesite tijesto. Odvojite vrijeme i mijesite rukama barem 10 do 15 minuta, jer će tako vaše kiflice biti prhke i topit će se u ustima.

Kad je tijesto gotovo, zamotajte ga u prozirnu kuhinjsku foliju i ostavite da stoji najmanje jedan sat u frižideru.

Ohlađeno tijesto prepolovite pa oblikujte duge valjke koje ćete rezati na komadiće, veličine njoka.

Od njih oblikujte kiflice, složite ih na prethodno pripremljen lim za pečenje obložen s papirom za pečenje i pecite 10-12 minuta na temperaturi od 180 stepeni.

Pečene i još vruće kiflice uvaljajte u šećer u prahu pomiješan s vanilin šećerom.