Prhke slatke male kekse koji se tope u ustima svi vole. Donosimo recept za najbolje vanilin kiflice.
Sastojci
- 210 g mekog brašna
- 125 g maslaca
- 70 g šećera u prahu
- 100 g mljevenih oraha ili lješnjaka
- 1 vanil šećer
- 1 bjelance
Priprema
Od brašna, maslaca, šećera, mljevenih oraha, vanilin šećera i bjelanceta zamijesite tijesto. Odvojite vrijeme i mijesite rukama barem 10 do 15 minuta, jer će tako vaše kiflice biti prhke i topit će se u ustima.
Kad je tijesto gotovo, zamotajte ga u prozirnu kuhinjsku foliju i ostavite da stoji najmanje jedan sat u frižideru.
Ohlađeno tijesto prepolovite pa oblikujte duge valjke koje ćete rezati na komadiće, veličine njoka.
Od njih oblikujte kiflice, složite ih na prethodno pripremljen lim za pečenje obložen s papirom za pečenje i pecite 10-12 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Pečene i još vruće kiflice uvaljajte u šećer u prahu pomiješan s vanilin šećerom.