Priprema ovog deserta će trajati svega 30 minuta, a dovoljan je za oko šest porcija. Gosti će biti oduševljeni kolačom koji se topi u ustima.
Sastojci
340 grama kristalnog šećera
235 ml ulja
4 jaja
1 kašičica ekstrakta vanilije
360 grama prosijanog brašna
3 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
120 ml soka od narandže
1 kašika ribane narandžine korice
Priprema
Umutite šećer s uljem i jajima pa dodajte ekstrakt vanilije. Potom uspite brašno, prašak za pecivo, so, koricu narandže i na kraju sok od narandže. Promiješajte da se svi sastojci dobro sjedine. Tijesto ulijte u kalup za kuglof i pecite na 180 stepeni 50 minuta ili dok čačkalica iz biskvita ne izađe čista.
Napomena: Uvijek koristite svježi sok od narandže jer je tako kolač puno ukusniji od kupovnog soka. Po želji možete narandžu zamijeniti nekim drugim citrusom poput limuna, klementine, grejpa…