imamo recept

Topi se u ustima, a oduševit će i goste: Kolač sa sokom od narandže

Foto: Freepik

Priprema ovog deserta će trajati svega 30 minuta, a dovoljan je za oko šest porcija. Gosti će biti oduševljeni kolačom koji se topi u ustima.

Sastojci

340 grama kristalnog šećera

235 ml ulja

4 jaja

1 kašičica ekstrakta vanilije

360 grama prosijanog brašna

3 kašičice praška za pecivo

1 kašičica soli

120 ml soka od narandže

1 kašika ribane narandžine korice

Priprema

Umutite šećer s uljem i jajima pa dodajte ekstrakt vanilije. Potom uspite brašno, prašak za pecivo, so, koricu narandže i na kraju sok od narandže. Promiješajte da se svi sastojci dobro sjedine. Tijesto ulijte u kalup za kuglof i pecite na 180 stepeni 50 minuta ili dok čačkalica iz biskvita ne izađe čista.

Napomena: Uvijek koristite svježi sok od narandže jer je tako kolač puno ukusniji od kupovnog soka. Po želji možete narandžu zamijeniti nekim drugim citrusom poput limuna, klementine, grejpa…