Životni stil

Recept za tortu bez pečenja

Ako vam se jede nešto slatko, a ne da vam se provesti mnogo vremena u kuhinji, ovaj desert je odlično rješenje.

Sastojci za kolač:
- 1/2 litra mlijeka
- 1 instant vrećica pudinga od vanilije
- 3 kašike šećera
- keki s punjenjem od želea i preljevom od čokolade (npr. Jaffa)
- tvrdi keksi s maslacem (npr. Petit Beurre)

Sastojci za glazuru:
- 100 grama čokolade
- 50 grama maslaca
- 3 kašike vode
- 3 kašike šećera

Priprema:
1. U plitku posudu posložite tvrdi kekseđ s maslacem tako da prekrijete dno.
2. Preko keksa prelijte vrući puding od vanilije koji ste skuhali pomoću instant-praha, mlijeka i šećera.

Važno je da puding bude vruć kako bi omekšao podlogu. Ako želite da kolač bude kremastiji, udvostručite količinu mlijeka, šećera i instant-pudinga u prahu.

3. Preko pudinga stavite kekse Jaffa okrenute s čokoladnim dijelom prema dolje tako da prekrijete cijelu površinu pudinga od vanilije.
4. Na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu da dobijete gustu smjesu. Maknite s vatre, umiješajte maslac i toplo prelijte preko cijelog kolača.
5. Poslužite kolač dobro ohlađen uz omiljeni napitak. Uživajte!

Savjet plus:
Tvrdi keks možete rasporediti i u kalup za torte te ponoviti isti postupak kako biste goste iznenadili ukusnom tortom.