Sport

Tragedije na fudbalskom terenu: U sedam dana srčani udar bio je koban za četiri mlada igrača

Alžirski nogomet oplakuje tragičnu smrt nogometaša Sofianea Lokara, koji je doživio srčani udar na terenu.

Drugoligaši Mouloudia Saida i Oran igrali su 26. minutu utakmice u subotu kada se 30-godišnji Lokar sudario sa svojim vratarom nakon čega je dobio liječničku pomoć i nakon nekoliko minuta se vratio na teren, piše turski "SuperHaber", a prenosi "Jutarnji list".

Liječnička služba Saida mu je dala zeleno svjetlo za povratak na teren, no devet minuta kasnije Lokar se srušio na travnjak, a liječnička služba ga je krenula oživljavati, ali bezuspješno. Lokar je zatim žurno odvezen u bolnicu, no tamo su tek ustanovili njegovu smrt, ustvrdivši kako je nogometaš preminuo od srčanog udara.

Susret je, jasno, odmah prekinut, suigrači i protivnici, kao i svi sudionici meča su bili u stanju šoka. Traumatični događaj ostavio je sve prisutne u nevjerici. Kako navode Turci, Lokar, inače kapetan Saida, je bio zdrav, te nikada nije imao problema sa srcem.

Bila je to nova smrt na nogometnom igralištu koja je šokirala sportski svijet.

Prethodno je za vrijeme zagrijavanja za utakmicu prvenstva Omana između njegovog Muscata i Al Suwaiqa pozlilo je igraču Mukhaledu Al-Raqadiju. 

Dvadesetdevetogodišnjak se srušio na travnjak nakon što je doživio srčani udar. Prevezen je u bolnicu gdje mu se pružala pomoć, a prava tuga stigla je nekoliko sati kasnije kada je preminuo. 

Bio je to treći slučaj smrti mladih nogometaša u samo sedmicu. Igrač hrvatskog trećeligaša Nehaja Marin Čačić je preminuo nekoliko dana prije svog 24 rođendana. Nije se osjećao dobro na utakmici malonogometnog turnira u Gospiću, izašao je iz igre, potom se srušio dok je bio na klupi i nažalost preminuo u riječkom KBC-u.

Zastoj srca razlog je smrti i za egipatskog golmana Ahmeda Amina, piše "Slobodna Dalmacija".