Magazin

Tri “pomoćnika” uz koje crveno meso više nikada neće ispasti tvrdo i žilavo

Crveno meso namirnica je koju možete pripremiti na stotine načina. No, jedini problem kod pripreme može predstavljati kvaliteta mesa.

Koliko vam se puta dogodilo da kupite lijepi komad mesa. No, kada ste ga pripremili, ostao je tvrd, suh ili žilav?

Kako biste izbjegli takav scenarij, budite lukavi i meso ''iznenadite'' nekim od sljedećih trikova.

One jamče da će pečeno, pirjano ili kuhano meso ispasti mekano kao duša, prenosi Dnevnik.hr.

Voće

Jabuka, ananas i kruška vaši su saveznici u kuhanju, pečenju i pirjanju crvenog mesa.

Trebate samo oguliti voće te ga poslagati po mesu dok se pirja, kuha ili peče. Voćne kiseline omekšat će meso i učiniti ga ukusnijim.

Jabukovo sirće

Iako postoje različite marinade za crveno meso, ova koju vam predlažemo utjecat će na okus mesa. Učinit će ga i mekim.

U zdjeli izmiješajte nasjeckani luk i jabuku te dodajte maslinovo ulje i kašiku jabukoog sirćeta. Meso namažite marinadom te ga spremite u hladnjak preko noći. Sutradan ga pripremite po želji.

Limun

Limun je izvrstan saveznik u pripremi mesa. Želite li biti sigurni da će meso ispasti meko i ukusno, premažite ga limunovim sokom.

Za razliku od spomenute marinade koja treba odstajati preko noći, limunov sok ima puno brži učinak te će djelovati na meso već nakon 30 minuta.