Životni stil

Turska pita za kojom luduje svijet: Nema jufke i pravi se lako – recept ima 10 miliona pregleda

Pite su super obrok koji se može jesti u raznim prilikama. Odličan je kao doručak, večera, užina ili predjelo. Ovo je recept za pitu s povrćem, bez jufke, koja se pravi brzo i lako. Sjedine se svi sastojci i zapeku u rerni. Ova pita s povrćem je zaludjela cijeli svijet, a na Youtubu ima više od 10 miliona pregleda.

Sastojci:

2 krompira

2 paradajza

3 zelene paprike

2 mlada luka

4 jajeta

1 kašičica soli

100 g feta sira

1 čaša ulja

1,5 čaša mlijeka

3,5 šolje brašna

2 praška za pecivo

rendani sir

Priprema:

Krompir, paradajz, zelenu papriku i zeleni luk isijecite na sitne kockice. Paradajzu skinite kožicu. Zatim umutite jaja, pa dodajte povrće, so, sjeckanu fetu, ulje i mlijeko. Dobro promiješajte. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo.

Kalup prečnika 32 cm premažite margarinom. Sipajte smjesu, pospite rendani sir preko i pecite na 200°C 30-35 minuta.