saopćio MUP

Tužilaštvo KS ispravlja traljavo urađen posao? Uhapšen Albanac koji je autom udario maloljetnika pa pobjegao

(Foto: Ilustracija)

Nakon što je napravio saobraćajnu nesreću u Sarajevu u kojoj je povrijeđena jedna osoba i pobjegao, pa zbog toga dobio prekršajni nalog, sad je vozač uhapšen.

Sudeći prema saopćenju MUP-a KS, Tužilaštvo KS je krenulo u ispravljanje 'greške' koju su prvobitno napravljano.

Naime, S. L. iz Albanija udario je pješaka na Socijalnim i pobjegao da bi ga MUP kasnije pronašao, ali je dežurni tužilac naredio izdavanje prekršajnog naloga.

Nakon što su mediji objavili skandaloznu odluku, S. L. je uhapšen.

"Danas, 11.02.2024. godine, u poslijepodnevnim satima, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, po nalogu tužioca KTKS, su pronašli i slobode lišili muškarca S.L., državljanin Albanije, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi (član 337. KZ FBiH). Prethodno je imenovani, po nalogu dežurnog tužioca, prekršajno sankcionisan za saobraćajnu nezgodu", saopćili su iz MUP-a.

Oni potom navode kako tok dešavanja.

"Osumnjičeni je dana 10.02.2024. godine oko 21.30, na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Topal Osman-paše, putničkim motornim vozilom oborio pješaka, nakon čega se udaljio sa mjesta nezgode. Pješak, maloljetnik, prevezen je na KCUS gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede", ističu u saopćenju.

Muškarac je uhapšen i predat je u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode.

"Policijski službenici pod nadzorom KTKS nastavljaju rad na ovom predmetu", naveli su na kraju.