dotakli dno

Skandalozno: U Mostaru promovisana knjiga zločinca Valentina Ćorića, u publici bio i Dragan Čović

(Foto: bljesak.info)

Večeras je u Mostaru održano predstavljanje knjige presuđenog ratnog zločinca Valentina Ćorića "In vino libertas, Autobiografski zapisi iz Haaga".

O knjizi su pored autora govorili Slobodan Prosperov Novak, Ivan Tolj te Bosiljko Mišetić. Promocija oe održana u organizaciji Naklade Pavičić.

Promocija bila i u Zagrebu

Moderator je novinar Večernjeg lista Zoran Krešić. Odlomke iz knjige čita glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Robert Pehar.

U publici je bio i predsjednik HDZ-a Dragan Čović u društvu supruge. Ćorić je nedavno istu knjigu promovirao i u Zagrebu.

A uoči mostarske promocije knjige ratnog zločinca se oglasilo i Udruženja logoraša grada Mostara.

Naveli su kako je „kroz kazamate u kojima je gospodar života i smrti bio Valentin Ćorić“ prošlo preko 20.000 logoraša koji su tamo mučeni i ubijani.

Pogubna politika

„Koliko je zlo u ovom 'pokajniku' pokazuje njegova današnja promocija knjige u kojoj on opisuje svoj boravak u hotelskim prostorijama Haškog tribunal, a da pri tom ne spominje na koji se način lažno pokajao kako bi bio pušten na prijevremenu slobodu.

Godinama ukazujemo na pogubnost njegovanja politike koja je presuđena u Haagu i za koju ni šest godina nakon izricanja presude ne prestaje negiranje iste od strane političkog vrha Republike Hrvatske i sljedbenika UZP politike u Bosni i Hercegovini oslikane u liku Dragana Čovića“, navodi se u saopćenju Udruženja.

Ćorić jeosuđen na 16 godina zatvora. Haaški sud osudio je na ukupno 111 godina zatvora šestoricu bivših funkcionera takoznave Herceg-Bosne zbog zločina počinjenih nad Bošnjacima 1993. i 1994. godine.