Jezero, Zlato, rudnik zlata, Opština Jezero
Ekonomija

U opštini Jezero pronađene visoke količine zlata. Direktor firme: Ovo je nevjerovatno, ovo nemaju ni svjetski poznati rudnici zlata!

Zlatna groznica mogla bi zahvatiti Opštinu Jezero, gdje su istraživanja pokazala visoku koncetraciju zlata!

Naime, direktor kompanije Lykos Balkan Miloš Bošnjaković saopćio je da su na tri lokacije na teritoriji Opštine Jezero potvrđeni su visoki sadržaji zlata.

To su pokazali dosadašnji laboratorijski rezultati geoloških istraživanja na području ove opštine.

“Na tri lokacije potvrđeni su visoki sadržaji zlata na kontaktima različitih litoloških jedinica. I do nevjerovatnih 27,5 grama po toni u kontinuitetu od čak 60 metara! To je neuobičajeno visok sadržaj i za svjetski poznate rudnike zlata”, rekao je Bošnjaković.

“Ispitivanje uzoraka u akreditovanoj laboratoriji otkrilo je veoma visok potencijal za nastavak geoloških istraživanja. Ovaj geološki potencijal ovog područja ujedno je i investicioni potencijal. To je od velikog značaja za razvoj ne samo ove opštine. Ovo može unaprediti kvalitet života stanovnika i poboljšanje ekonomskih prilika na širem području”, dodao je Bošnjaković.

Iako se radi o ranoj fazi istraživanja, iz Lykosa poručuju da se ovi rezultati mogu smatrati jednim od najboljih na području cijele BiH, ali i Balkana.

Ova kompanija, registrovana na Australijskoj berzi, od prošle godine na području Jezera vrši geološka istraživanja putem svoje firme u BiH, SNK Metali.

Za projekte u Republici Srpskoj prvobitno je obezbijedio 15,5 miliona konvertibilnih maraka.

“U 2023. godini se očekuje da će kompanija samo u opštinu Jezero investirati više od 60 miliona konvertibilnih maraka”, rečeno je iz Lykosa.

Naglašavaju da za sve detaljne informacije o ležištu, koncentraciji i količini ove rude predstoje godine detaljnog rada na lokalitetu. Oni pozivaju Vladu RS da se uključi u podršku implementaciji ove strane investicije.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
Zlatna groznica trese BiH: Nakon Jezera, ležišta zlata nađena i u Čajniču | Epoha.ba Hadžići
1 mjesec

[…] BiH. Kompanija Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u opštini Jezero, na tragu je otkrivanja ležišta ovog plemenitog metala i u Čajniču, koja su u početnoj fazi […]