postoji razlog

U palačinke dodajte ovaj sastojak, bit će jednako ukusne i dan kasnije

Palačinke se brzo prave, a toliko brzo i nestaju.

Međutim, ponekad se ipak desi da ostane pokoji komad koji biste voljeli da pojedete kasnije.

I tu se javlja glavni "problem" – kada se palačinke ohlade postaju žilave i bezukusne.

Zato vam donosimo recept pomoću kojeg će biti vazdušaste, mekane i ukusne, jednako kao kada ste ih tek ispekli.

Glavna tajna je u sodi bikarboni – samo mala količina će doprinijeti da i dan poslije uživate u omiljenoj poslastici.

Sastojci:

1 jaje

200 milillitara mlijeka

250 ml vode

200 grama brašna

prstohvat soli

1/4 kašičice sode bikarbone

2 kašike ulja

Priprema:

Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smjesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmiješajte.

Tavu za palačinke zagrijte na maksimalnoj temperaturi, a onda je smanjite malo.

Pecite palačinke, redajte ih jednu na drugu, a sud na kome su gotove palačinke poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.

Palačinke filujte slatkim ili slanim nadjevom po želji, prenosi B92.