Tragičan slučaj

Ubistvo kod Tuzle: U Lukavcu prilikom tučnjave upucan muškarac, osumnjičeni se predao policiji

U večernjim satima u Lukavcu kod Tuzle dogodio se tragičan slučaj u kojem je iz vatrenog oružja usmrćena jedna osoba.

Naime, sinoć u 22,57 sati, PS Lukavac je prijavljeno da je u naselju Koksara u Lukavcu došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedno lice povrijeđeno. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PS Lukavac i Služba Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac, te je povrijeđeno lice odmah prevezeno u JZU UKC Tuzla, gdje je preminulo.

Radi se o osobi inicijala A.M. (1989) iz Lukavca.

Takođe oko 23,05 u službene prostorije PS Lukavac je samoinicijativno pristupio S. I. (1991) iz Lukavca te dobrovoljno predao vatreno oružje, iz kojeg je navodno prilikom tuče pucao, u naselju Koksara.

O događaju je odmah upoznato Kantonalno Tužilaštvo TK-a, te je u kasnim noćnim satima 15/16.04.2024.godine započeo uviđaj, kojim sa lica mjesta rukovodi dežurna tužiteljica, a isti vrše istražitelji SKP Uprave policije MUP TK-a i OKP PU Lukavac, te se poduzimaju i druge mjere i radnje po nalogu i pod nadzorom postupajuće tužiteljice.

Licu S.I. je oduzeta sloboda, a isti će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Kantonalnog Tužilaštva TK-a, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a TK.