Životni stil

Uštipci s jogurtom: Brzi, ukusni i mekani

Sastojci

540 g brašna

1 suhog kvasca 

1 mala kašika Prašak za pecivo 

1 jaje

150 ml Mljeka

100 ml mlake vode

1,5 mala kašika soli

100 g jogurta

ulje za prženje

Priprema

1. Sve sastojke za tjesto sjediniti i fino umjesiti dok ne počne odvajati od posude. Ostavite tjesto da miruje dok ne pripremite tavu malo dublju sa više ulja u kojoj ćete ih peći i jednu posudu s kuhinjskim ubrusom gdje ćete ih nakon izrade odlagati, piše Coolinarika. 

2. Tjesto izručiti na malo brašna pa ga razvijati oko 1 cm debljine uz dodavanja brašna po potrebi da se ne ljepi. Sijeći ih po želji na kocke, trokutove ili kako želite i odlagati ih na ubrus.

3. Zagrijati ulje pa smanjiti na srednju temperaturu i peći piroške dok fino ne porumene s obje strane. Gotove odlagati na kuhinjsku krpu dok se svo tijesto ne potroši.