recepti

Varivo od leće

Priprema:

Skuhajte buncek

Buncek stavite kuhati s porilukom, majčinom dušicom, mrkvom i celerom uz dodatak malo soli i papra. Kuhajte dok se ne počne odvajati od kostiju, od dva do dva i pol sata. 

Usitnite meso

Kad je kuhano, odvojite meso od kože i kostiju te ga usitnite, a tekućinu procijedite i sačuvajte. 

Dodajte povrće

Na maslinovu ulju dinstajte sitno sjeckani luk, dodajte češnjak, leću i 2 mrkve sjeckane na male kockice te podlijte tekućinom u kojoj se prethodno kuhao buncek. 

Kuhajte varivo

Dodajte komadiće usitnjenog bunceka i kuhajte dok leća ne omekša, uz dodavanje temeljca (vode od bunceka). 

Poslužite uz mileram

U mileram umiješajte limunovu koricu, sol i papar te poslužite uz kuhano varivo od bunceka i leće.