zdrav desert

Veganski sladoled pun proteina

Sladoled od slanutka zvuči neukusno, ali toliko je slastan da ćete ga svaki dan da pravite.

Sastojci

200 - 250 g hurmi bez košpica

200 - 250 ml biljnog napitka

240 g slanutka

150 g Lino Lada kikiriki maslaca crunchy

1 bourbon vanilija šećer

Za posluživanje:

čokoladne mrvice

Priprema

Slanutak iz konzerve ocijedite. U blender stavite hurme, biljni napitak i dobro promiješajte da se usitni.

Dodajte slanutak, kikiriki maslac sobne temperature i bourbon šećer. Sve dobro usitnite i izmiješajte u kremu.

Ambalažu biljnog napitka izrežite tako da dobijete kalup za sladoled.

Dobijenu kremu stavite u kalup od ambalaže i poravnajte površinu.

Stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći.

Sladoled prije posluživanja ostavite na sobnoj temperaturi oko 5 minuta.

Poslužite kuglice sladoleda posipane čokoladnim mrvicama.