Meso je dragocjena namirnica koju ne želimo samo tako baciti u otpad, no nekada jednostavno ispečemo previše i ne znamo šta s njim.
Tacosi su jelo koje nije tako često u našim krajevima, ali je odlično upravo za iskorištavanje ostataka hrane od ručka ili večere.
Sastojci
- Pečena piletina
- Luk
- Paradajz
- Limunov sok
- Zelena salata
- Taco školjke od tortilje
- Jogurt
- Začini po želji
- Biber
- So
Priprema
Luk i paradajz nasjeckajte što sitnije, začinite limunovim sokom i dodajte soli po želji.
Kuhanu ili pečenu piletinu natrgajte na komadiće.
Zelenu salatu narežite na trakice.
Tacose punite pripremljenom mješavinom i komadićima piletine.
Pripremite jednostavni umak od jogurta tako da pomiješate jogurt i omiljene začine, naprimjer ruzmarin, majčinu dušicu ili mješavinu začina za tacose.
Umakom prelijte tacose i uživajte.