Svi ljubitelji pizze uživat će u ovoj laganijoj i zdravijoj verziji, za čiju je pripremu potrebno samo 10 minuta.
Sastojci za podlogu:
2 bjelanca
1 jaje
2 kašike parmezana
1 žlica psyllium ljuskice
Za nadjev:
pelat ili umak od paradajza
pureća šunka
sir gauda
mozzarella
mješavina začina (origano, majčina dušica, ružmarin…)
listići svježeg bosiljka
kokosovo ulje
Priprema:
U blender stavite sve sastojke za podlogu pa ih blendajte oko minutu. Za to vrijeme zagrijte tavicu na srednju temperaturu koju ste prethodno malo namastili uljem. U nju potom izlijte smjesu.
Kad se podloga zapeče s jedne strane, okrenuti je. Potom je premažite umakom od paradajza s dodatkom začinske mješavine. Dodajte naribanu gaudu, tanko narezanu šunku i natrganu mozzarellu.
Sve skupa potom možete prebaciti na nekoliko minuta u rernu dok se sir u potpunosti ne otopi (ako vam tavica to dozvoljava, ili prebacite u pleh) ili pak poklopite tavicu i pričekajte da se sir istopi.