Magazin

Zaboravite na kuhano vino: Ovo je vrući napitak koji će biti zimska senzacija, a možete ga pripremiti i kod kuće

Foto: Freepik

Italijanski aperitiv bio je najpopularniji u ljetnim koktelima, ali vrući Aperol Spritz je u posljednjih nekoliko godina svoju popularnost proširio na cijelu godinu.

Za razliku od klasičnog Aperol Spritza koji se priprema s proseccom, vruća verzija dolazi u kombinaciji s bijelim vinom kao bazom, a zimski okusi postižu se s klasicima hladne sezone - cimetom i klinčićem. I dok će zasigurno biti jedan od favorita i ovogodišnjih božićnih sajmova, ovaj ukusni, topli napitak možete bez puno muke pripremiti i kod kuće - donosimo vam recept.

Sastojci

  • 100 ml Aperola
  • 200 ml bijelog vina
  • 150 ml soka od narandže
  • 1 kašika meda ili javorovog sirupa (po želji)
  • 1 štapić cimeta
  • 2-3 kriške narandže
  • klinčići ili anis za dodatni začinski ton

Priprema

U lonac ulijte bijelo vino i Aperol te dodajte sok od narandže. Po želji dodati med za slađi okus te začine poput cimeta i klinčića ili anisa te kriške narandže. Zagrijte mješavinu na laganoj vatri, pazeći da ne provrije. Kad se zagrije, ulijte u čašu i ukrasite kriškom narandže i štapićem cimeta.

Ako ste ljubitelj Aperola, ali i ako volite gorko-slatke kombinacije s citrusnim notama, ovo je vrući napitak koji će vas osvojiti.