Italijanski aperitiv bio je najpopularniji u ljetnim koktelima, ali vrući Aperol Spritz je u posljednjih nekoliko godina svoju popularnost proširio na cijelu godinu.
Za razliku od klasičnog Aperol Spritza koji se priprema s proseccom, vruća verzija dolazi u kombinaciji s bijelim vinom kao bazom, a zimski okusi postižu se s klasicima hladne sezone - cimetom i klinčićem. I dok će zasigurno biti jedan od favorita i ovogodišnjih božićnih sajmova, ovaj ukusni, topli napitak možete bez puno muke pripremiti i kod kuće - donosimo vam recept.
Sastojci
- 100 ml Aperola
- 200 ml bijelog vina
- 150 ml soka od narandže
- 1 kašika meda ili javorovog sirupa (po želji)
- 1 štapić cimeta
- 2-3 kriške narandže
- klinčići ili anis za dodatni začinski ton
Priprema
U lonac ulijte bijelo vino i Aperol te dodajte sok od narandže. Po želji dodati med za slađi okus te začine poput cimeta i klinčića ili anisa te kriške narandže. Zagrijte mješavinu na laganoj vatri, pazeći da ne provrije. Kad se zagrije, ulijte u čašu i ukrasite kriškom narandže i štapićem cimeta.
Ako ste ljubitelj Aperola, ali i ako volite gorko-slatke kombinacije s citrusnim notama, ovo je vrući napitak koji će vas osvojiti.