Iskusne domaćice znaju brojne trikove koji im umnogome olakšavaju spremanje hrane u kuhinji. One ne gube vrijeme na čišćenje upornih mrlja od ulja, koje je poprskalo na sve strane, nakon što su završile kuvanje, jer imaju odličan trik.
Naime, većina ljudi prvo sipa ulje u hladan tiganj i onda ga stavi na šporet, prije nego što počnu da prže meso ili druge namirnice, a ne znaju da upravo zbog tog poteza ulje na kraju završi po šporetu, pločicama, radnoj površini, pa čak i po zidu.
Šta je potrebno učiniti da do toga ne dođe?
Kada pržite nešto u šerpi, najbolje je da prvo nju zagrijete, potrebno je da bude potpuno suva, a potom da sipate ulje i staviti da postigne željenu temperaturu.
Sa druge strane, kada su u pitanju tiganji, nekada i ogrebotine po njima mogu izazvati prskanje ulja. Da biste to sprokečili, probajte da sipate so u čist tiganj i da je malo zagrijete, kako bi popunila ogrebotine. Potom sav višak prospite, pa u topao tiganj sipajte ulje. Ovaj trik će vam pomoći i u tome da vam se hrana ne zalijepi, piše Kurir.