Politika

Zahiragić samouvjereno tvrdio da će osvojiti više glasova od cijelog SDP-a u Sarajevu, dao je i jedno obećanje, da li će ga ispuniti?

Elvis Botić, kandidat SDP za Parlament Federacije BiH na svom je Facebook nalogu objavio duel Damira Mašića i Harisa Zahiragića na FACE TV kod Senada Hadžifejzovića od 13. maja ove godine. Tada je perjanica sarajevskog ogranka SDA obećao kako će on sam osvojiti više glasova od cijelog SDP-a u izbornoj jedinici u kojoj će biti na listi.

“Obećanje javno Senade, imat ću više glasova sam ja novim izborima od cijelog SDP-a, jel može?

Gdje ja budem na listi, na izborima, ću imati više glasova nego SDP u toj izbornoj jedinici, jel može? Pa nas zovite u emisiju pa da vidite kako stoji ovakav pristup”, rekao je tada Zahiragić.

Botić je podsjetio na ovaj Zahiragićev prepotentan istup i debakl koji je SDA doživjela u Kantonu Sarajevo na ovim izborima, te pozvao Hadžifejzovića da ponovo pozove Zahiragića u emisiju.

“Isto onako kako je Izetbegović svojom prepotentnošću, ponižavajući Denisa kao kandidata obećavao pobjedu protiv 100 stranaka i dr. Denisa Bećirovića pa dobio po ušima, tako je završio i njegov advokat gospodin Zahiragić obećavši u emisiji FACE TV da će sam u izbornoj jedinici gdje bude imati više glasova od kompletnog SDP BiH.

Obojica su vraćeni na tvorničke postavke, pozivam FACE TV i Senada Hadžifejzovića da ispune molbu Zahiragića i da ga pozovu u emisiju i da prvo pitanje bude ( obzirom da se kao i njegov šef deklarišu kao vjernici – praktikanti ) zna li da je obećanje dug koji se ne prašta ni šehidima?”, napisao je Botić.

Podsjetimo, Zahiragić je na ovim izborima osvojio 10.112 glasova, dok je SDA u Kantonu Sarajevo izgubila čak 15.000 glasova u odnosu na izbore 2018. godinePovezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare