Životni stil

Zalogajčići od lisnatog tijesta, paradajza, sira i začina

Sastojci:

  • 300 g smrznutog lisnatog tijesta
  • 250 g cherry paradajza
  • luk
  • Bijeli luk
  • 2 slana inćuna
  • Ruzmarin, bosiljak, origano, peršun
  • maslinovo ulje
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • Žumance
  • 150 g feta sira

Priprema:

Dinstajte luk, bijeli luk, ruzmarin i bosiljak. Posolite, pobiberite, dodajte origano te zalijte s malo vode. Kad provri, poklopite i dinstajte dok tekućina ne ispari. Ostavite neka se ohladi. Razvaljajte tijesto i izrežite  na kocke. Prebacite tijesto na pleh. Premažite ga usitnjenim inćunima i rasporedite dinstani luk. U posudi izmiješajte vrhnje i žumance te dodajte sir. Izlijte smjesu po nadjevu. Posložite polovice paradajza i pospite peršunom. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.