Sastojci:
- 300 g smrznutog lisnatog tijesta
- 250 g cherry paradajza
- luk
- Bijeli luk
- 2 slana inćuna
- Ruzmarin, bosiljak, origano, peršun
- maslinovo ulje
- 1 dl kiselog vrhnja
- Žumance
- 150 g feta sira
Priprema:
Dinstajte luk, bijeli luk, ruzmarin i bosiljak. Posolite, pobiberite, dodajte origano te zalijte s malo vode. Kad provri, poklopite i dinstajte dok tekućina ne ispari. Ostavite neka se ohladi. Razvaljajte tijesto i izrežite na kocke. Prebacite tijesto na pleh. Premažite ga usitnjenim inćunima i rasporedite dinstani luk. U posudi izmiješajte vrhnje i žumance te dodajte sir. Izlijte smjesu po nadjevu. Posložite polovice paradajza i pospite peršunom. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.