Sebija Izetbegović Darko Tomašević dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta tomašević sebija izetbegović unsa u pozadini
Vijesti

Zašto dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta nije potpisao prijedlog o poništavanju diplome Sebije Izetbegović

Osam od devet članova komisije koju je formirao Senat Univerziteta u Sarajevu potpisao je analizu i zaključke o prijedlogu da se poništi diploma postidiplomskog studija direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. Zaključke nije potpisao Darko Tomašević, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta, koji predstavlja Grupaciju humanističkih nauka.

Potpisali su je predsjednik komisije Muhamed Ajanović te članovi Kenan Filipović, Vesna Lazić, Berina Smajlović-Doljančić, Rasim Muratović, Samir Dolarević, Nusret Drešković i Ališer Sijarić.

Šta traži Tomašević

U svom prijedlogu komisija se pozvala na član 77. Zakona o visokom obrazovanju. Zahtjev za poništenjem diplome Komisija temelji na zaključku da Sebija Izetbegović nije ispunila ispitne obaveze na postdiplomskom studiju na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Tu se misli na tada propisane procedure za sticanje diplome magistra.

Tomašević nije prisustvovao niti jednoj od dvije održane sjednice komisije. Kako nam je rečeno, on se slaže sa analizom koju je napravila komisija. Ali, ne slaže se sa zaključcima da se Sebiji Izetbegović oduzme diploma. Obrazložio je to time da nema moralne sigurnosti da se tako nešto treba napraviti. Tomašević predlaže da se prije oduzimanja zvanja, provjere prakse sa Medicinskog fakulteta u Sarajevu i Medicinskog fakulteta u Zagrebu o vođenju evidencije ispita i priznavanje položenih ispita sa drugog fakulteta.

Prijedlog o oduzimanju zvanja Sebiji Izetbegović bit će na dnevnom redu vanredne sjednice Senata UNSA-e. Sjednica bi trebala biti održana ove sedmice.

Medicinski fakultet tražio zapisnik iz 2009.

Prva ad-hoc komisija sa Medicinskog fakulteta koju je formirao Senat, utvrdila je kako je diploma Sebije Izetbegović uredna. Međutim, inspekcijski nadzor iz novembra prošle godine ukazao je na niz nepravilnosti i gomilu nedostajuće dokumentacije.

Kako je potvrđeno Raportu, Medicinski fakultet u Sarajevu danas je Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo uputio zahtjev za dostavljanje zapisnika o inspekcijskom nadzoru u ovoj ustanovi iz 2009. godine, u kojem se navodi kako su matične knjige neuredno vođene.

Kada je u pitanju ovaj slučaj, ime Sebije Izetbegović se uopće ne pojavljuje u matičnim knjigama, a pod brojem iz njenog dosjea upisan je dr. Senad Sarić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
3 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Norfolk
Norfolk
3 mjeseci

danke Deutschland

Norfolk
Norfolk
3 mjeseci

Index uber alles

Abik47
Abik47
3 mjeseci

Neslana budala. Možda i kod njega nešto tukne?😭