Politika

Završava se suđenje “Gavrankapetanović vs. KCUS”. Sebija angažirala čak tri advokata, svjedočili brojni doktori

Pred Općinskim sudom u Sarajevu završava se suđenje po tužbi dr. Ismeta Gavrankapetanovića protiv Kliničkog centar Univerziteta u Sarajevu.

Kako Raport saznaje, radi se o tužbi Gavrankapetanovića za mobing koji je trpio od strane rukovodstva KCUS-a, na čelu sa Sebijom Izetbegović.

Pored prof. Izetbegović, tužbom su obuhvaćeni dr. Dželaludin Junuzović te Đemil Omerović, šef Klinike za ortopediju.

Ove informacije je za Raport potvrdila i advokatica Maida Galijatović, koja zastupa Gavrankapetanovića.

"Ostalo je još jedno ročište za svjedoka i vještaka. Nakon toga bi trebalo biti zakazano ročište za izricanje presude. To je dakle predmet po tužbi dr. Gavrankapetanović za mobing koji je proživljavao prije nego je primoran da napusti KCUS. Ne mogu vam ništa više reći jer predmet još uvijek u toku", rekla nam je Galijatović.

Prema saznanjima Raporta, KCUS je angažirao čak tri advokata koji trebaju da brane rukovodstvo na čelu sa Sebijom Izetbegović: Mirza Aganović, Senad Pizović i Amin Hasović.

Do sada su svjedočili brojni ljekari među kojima su i Hasan Tanović, Đemil Omerović, Mirza Bišćević, Senad Maksić, Semin Bećirbegović...

Također, prema saznanjima Raporta, direktorica Izetbegović se skoro nikako nije pojavljivala na ročištima, a nije htjela ni svjedočiti u svoju korist.

Sve je krenulo dolaskom Izetbegović na čelo KCUS-a. Potom je dr. Gavrankapetanović smijenjen s čela Klinike za ortopediju, dok je KCUS tvrdio da mu je mandat istekao.

Dr. Gavrankapetanović je govorio kako se u periodu nakon što je smijenjen susretao s neviđenim pritiscima, od malih plaća do rovarenja po privatnim stvarima. Na kraju je bio primoran napustiti KCUS, te se zaposlio u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš".