treba imati hrabrosti

Zdravstvene dobrobiti bijelog luka: Ko smije, neka pojede čehno na prazan želudac

To je razlog zašto se osobama koje pate od infekcija grla, prehlada i drugih bolesti uzrokovanih upalama u tijelu preporučuje korištenje bijelog luka

Ako imate slabiji imunitet i skloni ste prehladama, povišene masnoće u krvi i povišen tl, jedno čehno ijelog luka svako jutro mogao bi uveliko doprinijeti da popravite vaše zdravlje.

On je moćna biljka za koju je dokazano da ima niz zdravstvenih prednosti, no često nismo sigurni oko toga kako ga je najbolje dodati u prehranu da bismo najbolje iskoristili njegove prednosti. Zato donosimo pregled prednosti koje jedno čehno može osigurati vašem tijelu, ako ga svakodnevno konzumirate na pravi način – ujutro, na prazan želudac, piše The Health.Site.com.

Pripada obitelji Allium (luk), odnosno lukovičastom povrću koje se koristi diljem svijeta kao dodatak hrani da bi joj dodali okus. Možda je i najčešće korišten dodatak u svijetu općenito.

Ima opor okus i može biti težak zadatak pojesti ga odmah ujutro. Međutim, gledajući dobrobiti koje mogu proizaći iz toga, nije loše pokušati uvesti u praksu tu naviku.

Vrlo je koristan, i to baš ako se konzumira na prazan želudac, za one koji imaju slabi imunitet. Jača otpornost tijela na viruse koji uzrokuju prehladu i kašalj. Ako ga jedete natašte, može poduprijeti zdravlje crijeva te ublažiti bolove u želucu i probleme sa zatvorom.

Evo glavnih prednosti:

Snažan antioksidans

Prepun je antioksidativnih svojstava, pa pomaže u liječenju upala u tijelu. Prema Ayurvedi, sadrži prirodne antioksidanse koji pomažu protiv oksidacije stanica, smanjuje lipidne perokside i oksidaciju lipoproteina niske gustoće, odnosno pozitivno utječe na razinu lošeg holesterola u tijelu.

To je razlog zašto se osobama koje pate od infekcija grla, prehlada i drugih bolesti uzrokovanih upalama u tijelu preporučuje korištenje bijelog luka.