Životni stil

Želite isprobati nešto novo i ukusno? Piletina s mozzarellom i šljivama potpuno će vas očarati

Dojadila su vam pileća prsa u umaku od gljiva ili pečena piletina s krompirićima? Sigurni smo da će vas ovo zanimljivo jelo bogatog okusa oduševiti, a nije ni previše komplicirano

Šta kažete na prefine pileće rolice punjene šljivama i mozzarellom? Ovo jesensko jelo je raskošnog, neobičnog okusa te uspješno spaja slatku i meku notu svježeg sezonskog voća, kremast nadjev od sira i sočnu piletinu. 

Savjet: Ne zaboravite pričvrstiti rolice čačkalicom kako se ne bi otvorile tokom pečenja.

Sastojci:

  • 8 pilećih filea (piletina)
  • 8 kriški pilećih prsa
  • 100 g mozzarella sira u malim kuglicama
  • 600 g šljiva
  • 1 luk, 1 čehna bijelog luka
  • 200 ml pileće supe
  • svježi timijan
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • bijeli biber, so

Priprema:

Šljive operite i narežite na četvrtine. Dio ostavite za umak. Rasporedite pileće file, posolite i zabiberite. Te u sredinu stavite 2-3 mini kuglice mozzarelle i dva komadića šljive. Zarolajte po dužini i omotajte kriškom pilećih prsa. Probodite čačkalicom da se ne otvore. Luk i bijeli luk jako sitno nasjeckajte.

Pripremite dublju tavu u koju ste stavili 4 kašike maslinovog ulja. Zapržite rolice s obje strane. Kad je gotovo, izvadite čačkalice i stavite sa strane.

U istoj posudi popržite luk i bijeli luk dok luk ne postane staklast. Dodajte preostale šljive i kuhajte 10 minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte pileću supu, kuhajte 5 minuta i dodajte soli po potrebi.

U posudu stavite pileće rolice, prokuhajte u umaku i kad je gotovo na vrh stavite nekoliko grančica svježeg timijana.

Poslužite dok je toplo. Prijatno!