Neki palačinke jedu kao desert, nekima su drage za večeru, no mnogi to slasno jelo najradije smažu - za doručak. Ubrajate li se i vi u tu skupinu sladokusaca, pa se još premišljate oko toga imate li dovoljno volje za smućkati jednu dozu, za čas ćemo vas uvjeriti da se bacite na posao. Ovo su savjeti Gordona Ramsaya za pripremu najboljih palačinki koje ste ikad okusili.
Možda malo pretjerujemo, ali Gordonove savjete se uvijek isplati proučiti, a jednako misli i nešto malo manje od dva i pol milijuna ljudi koji su pogledali video koji prenosimo u nastavku.
Ako ćete uvažiti preporuke slavnog kuhara, svoje ćete palačinke pripremiti od tijesta koje je poprilično tekuće. Upravo takvo tijesto jamči vam jako tanke palačinke, a kako Ramsay kaže, "Što je palačinka tanja, to će biti hrskavija. I bit će jako fina i ukusna".
Ako ćete pripremiti palačinke po njegovom receptu, pomiješat ćete tačno 100 grama brašna s 300 ml mlijeka i dva jaja. Nakon 15 minuta pecite palačinke u dobro zagrijanoj neprijanjajućoj tavi poprskanoj uljem. Optimalna mjera tijesta je, poručuje nam Ramsay, puna kacijola.
Ubacite tijesto na sredinu tave pa ga, okrećući tavu, rasporedite tako da prekrije cijelo dno. Čim s donje strane uhvati boju preokrenite je i pecite dok i druga strana ne dobije primamljivi izgled. I to je to.
A sad pogledajte majstora u akciji: