Sport

Bale nastavio po starom. Ne igra mu se u Los Angelesu kao što mu se nije igralo ni u Realu?

Novopridošlice u redove američkog MLS ligaša Los Angeles FC, Gareth Bale i Giorgio Chiellini, bit će van terena u narednoj domaćoj utakmici protiv DC Uniteda.

Ovo je druga utakmica zaredom u kojoj se nijedna od dvije nove nogometne zvijezde Los Angelesa neće pojaviti niti na klupi.

Bale (33) i Chiellini (38) bit će van tima zbog poštede, glasi službena informacija koju je LAFC objavio na svojim stranicama.

Iako se Bale još nije pojavio u početnoj postavi, već ima dva gola u MLS-u u samo četiri nastupa s klupe.

Iako službene informacije iz LAFC-a govore da Bale ne igra jer u klubu doziraju fizičko opterećenje Velšanina, njegov izostanak u dvije utakmice zaredom podsjeća na vrijeme kada čuveni napadač nije igrao ni u Real Madridu.

Bale je osvojio sve sa španskim divom, ali i pored toga njegov je stav nekoliko puta ostavio ljude u kluzbu šokiranim. Čak je i tadašnji treenr "Kraljeva" Zinedine Zidane jednom izjavio da ga ne želi u ekipi, no visoka plaća i velika odšteta koju je treažio Real, spriječili su Baleov raniji odlazak iz Madrida.

Velšanin je u Los Angeles stigao 25. juna. Debi je imao 18. jula protiv Nashvillea. Upisao je dva pogotka u četiri odigrane utakmice, nijednu nije započeo i odigrao je samo 96 minuta.