Posljednja izmjena: 7. maj 2020.

Korištenjem bilo kojeg djela portala Raport.ba i svih njegovih dijelova, automatski prihvatate sva aktuelna pravila korištenja.

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem portala Raport.ba ili bilo kojeg njegovog djela, u svakom trenutku upoznati sa trenutnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio portala Raport.ba ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, kao ni za njihovo promoviranje.

Portal Raport.ba

Raport.ba posjetiocima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja portala Raport.ba. Svi posjetioci imaju pravo besplatno koristiti sadržaje portala Raport.ba, ukoliko ne krše pravila korištenja.

Portal Raport.ba sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetilaca i linkova na vanjske stranice.

Portal Raport.ba sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala Raport.ba koristite na vlastitu odgovornost te se Raport.ba ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup portalu Raport.ba i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama svih uzrasta.

Autorska prava

Portal Raport.ba polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audiomaterijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadžaja portala smatra se kršenjem autorskih prava portala Raport.ba i podložno je tužbi.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Raport.ba, partneri, korisnici...) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Nije dozvoljeno umnožavanje, reproduciranje, javno prikazivanje ili distribuiranje sadržaja ili bilo kojeg dijela sadržaja sa portla ili aplikacije Raport.ba, bez prethodnog odobrenja ili saglasnosti portala Raport.ba

Intelektualna svojina, uključujući sve zaštićene znakove, logo znakove, tekstove, podatke, fotografije i/ili grafizme, kao i cjelokupan sadržaj dostupan na portalu je u isključivom vlasništvu portala Raport.ba.

Ukoliko smatrate da portal Raport.ba povrijedio vaša autorska prava, slučaj će biti razmotren, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Linkovi na vanjske stranice

Raport.ba sadrži linkove na web-stranice izvan vlastitog portala.

Raport.ba linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne mogu se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Vanjski saradnici

Raport.ba štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Raport.ba se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Raport.ba može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korištenja portala ili podatke unesene u eventualnom postupku registracije. Ove podatke Raport.ba koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na osnovu tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

Raport.ba obavezuje se da prikupljene privatne podatke neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati, niti distribuirati, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka. Raport.ba se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala Raport.ba ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Slanje fotografija i informacija

Portal Raport.ba omogućava posjetiocima da pošalju svoje fotografije i informacije. To ne znači da se objavljuju sve fotografije i sadržaj koje posjetioci pošalju već samo one koje redakcija odabere. Raport.ba ima pravo neobjavljivanja fotografija i sadržaja bez bilo kakvog dodatnog objašnjenja razloga neobjavljivanja. Autori čije fotografije i sadržaj bude objavljen bit će potpisani onako kako su naznačili u poruci, ali neće biti obaviješteni o postavljanju.

Zbog nemogućnosti provjere autentičnosti autora fotografije i sadržaja, portal Raport.ba ni njegov izdavač ne može odgovarati za vjerodostojnost autora fotografija i sadržaja, kao ni zbog eventualnog bilo kakvog kršenja autorskih prava na fotografije i sadržaj. Sva odgovornost pripada isključivo autorima ili onima koji su poslali fotografije ili informacije. Raport.ba fotografije i informacije objavljuje sa dobrom namjerom i sa pretpostavkom da su oni koji šalju i stvarni autori.

Raport.ba ne postaje vlasnik objavljenih fotografija i sadržaja, ali zadržava pravo korištenja fotografija i informacija u svojim ostalim izdanjima.

YouTube i ostali videoservisi

Raport.ba objavljuje videosadržaja koji su locirani na serverima YouTube.com i serverima ostalih videoservisa.

Videosadržaji postavljeni su po automatizmu YouTube softwarea na koji Raport.ba nema niti može imati utjecaja. Time Raport.ba nije odgovoran za sadržaje ovih videosadržaja.

Aplikacije za mobilne uređaje

Raport.ba objavljuju svoj sadržaj i na mobilnim uređajima putem aplikacija namijenjenim za takav oblik distribucije.

Sva pravila koja su navedena za portal važe i za mobilne aplikacije.

Modificiranje i promjene pravila

Raport.ba zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama Raport.ba može obavijestiti korisnike objavljivanjem na portalu.

Korištenjem bilo kojeg sadržaja na portalu raport.ba smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.

Politika kolačića

Mi i naši partneri stavljamo kolačiće, pristupamo općim i neosjetljivim podacima s vašeg uređaja te ih upotrebljavamo kako bismo poboljšali naše proizvode i prilagodili oglase i druge sadržaje na ovoj web-stranici. Možete prihvatiti sve ili dio tih postupaka.