Magazin

Galas suplementi će na najbolji način nadopuniti prehrambene nedostatke

Dobro funkcionisanje imunološkog sistema je preduslov za zdravlje čovjeka, te dug i kvalitetan život.
Imunitet ili imuni sistem predstavlja odbrambeni mehanizam našeg organizma. Njegova uloga je da zaštiti organizam od stranih tijela kao što su virusi, bakterije, gljivice, paraziti i svi ostali mikroorganizmi koji predstavljaju prijetnju po naše zdravlje. Za narušavanje imuniteta često smo i sami krivi. Nezdrav način života, svakodnevnica je većine populacije što utiče na smanjenje otpornosti organizma. Stoga ljudi, postaju sve više ''ranjivi'' i slabiji. Slabljenju imuniteta doprinosi i česta upotreba antibiotika, nedostatka sna, stres.

Jedini izlaz je podizanje sopstvene svijesti o tome šta svako za sebe može da uradi kako bi ojačao svoj odbrambeni mehanizam. Neophodno je voditi brigu o unosu dovoljnih količina važnih nutrijenata, vitamina i minerala putem ishrane i dodataka prehrani.

Galas suplementi će na najbolji način nadopuniti prehrambene nedostatke, održavati odgovarajući unos hranljivih tvari, ali i poduprijeti određene fiziološke funkcije.

S dolaskom jeseni, raste potražnja za nutrijentima, vitaminima, mineralima, probioticima, kurkuminom i beta glukanom, odnosno općepoznatim pojačivačima imuniteta.

Europsko društvo za kliničku prehranu i metabolizam (ESPEN) navodi kako je suplementacija ili nadomjesna primjena vitamina dio konvencionalnog nutritivnog pristupa prevenciji virusnih infekcija u svrhu potencijalnog smanjenja negativnog učinka bolesti. Prema praktičnim smjernicama ESPEN-a, poseban naglasak stavlja se na nadomjesnu primjenu vitamina i minerala posebno kod pothranjenih osoba.

Minerali i vitamini se svakodnevno gube iz organizma znojenjem, probavom i disanjem, pa ih je potrebno nadoknađivati u organizmu. Potrebu za vitaminima i mineralima određuje i stil života osobe, kojim aktivnostima se bavi, da li je izložena svakodnevnom stresu itd. Pravilna prehrana je temelj očuvanja zdravlja, međutim u ubrzanom tempu života najčešće ne uspijevamo u organizam unijeti raznovrsne i dovoljne količine vitamina.

Svakako vm preporučujemo suplemente Galas 5 u 1/, Vitamin C šumeće tablete, Galas ekstrakt crne bazge, beta-glukan i cink kao idealnu kombinaciju za unos potrebnih vitamina u organizam, kako biste održali normalnu funkciju imunološkog i probavnog sistema, stabilizirali umor i promjene raspoloženja.

Kupovinu Galas suplemenata možete obaviti posjetom najbližoj apoteci Javne Ustanove ''Apoteke Sarajevo'' ili online kupovinom na web shopu: https://shop.apoteke-sarajevo.ba/