Sport

Prošlogodišnji finalista Nick Kyrgios otkazao nastup na Wimbledonu

Australijski teniser Nick Kyrgios povukao se sa ovogodišnjeg Wimbledona i neće braniti prošlogodišnje finale.

Kyrgios je lani igrao za titulu sa Novakom Đokovićem, koji će danas početi svoj pohod ka tituli, petoj uzastopnoj, osmoj ukupno u Londonu, a 24. sa Grand Slam turnira.

Nick neće probati da ponovi prošlogodišnji podvig zbog povrede ligamenta, pa će protiv Davida Goffina u ponedeljak na terenu broj 1 izaći neki drugi igrač. Taj meč je drugi na programu koji počinje u 14 sati. Kyrgios je prošle godine u finalu uzeo Novaku jedan set, igrao je veoma dobro, ali ove godine je morao da odustane zbog povrede.

"Stvarno sam tužan što moram da kažem da se povlačim s ovogodišnjeg Wimbledona. Dao sam sve od sebe da budem spreman poslije svoje operacije i da mogu da stanem na terene Wimbledona opet. Tokom tog procesa povratka, osjetio sam bol u zglobu dok sam bio u Mallorci. Iz predostrožnosti sam skenirao i pokazalo se da imam pokidan ligament u zglobu. Uradio sam sve što je moglo da bih igrao, ali sam razočaran što kažem da jednostavno nisam imao dovoljno vremena prije turnira. Vratiću se, kao i uvijek i cenim podršku od svih navijača“, napisao je Kyrgios.

Prošle godine je na travi igrao svoj najbolji tenis mada nije u polufinalu mogao da se ukrsti sa Rafaelom Nadalom, jer je tada Rafa predao bez borbe.

Obećavajuće je počeo ovu godinu, igrao je egzibiciono sa Novakom u Australiji pred prvi Grand Slam sezone u Melburnu, ali su nakon toga krenuli problemi.

Kyrgios je zato ove godine odigrao samo jedan zvanični meč i izgubio ga je na startu turnira u Štutgartu sredinom juna od kineskog igrača Vu Jibinga.

Dotle je preskočio cijelu sezonu na betonu, a tek što je izašao iz sezone u kojoj je imao skor od 37 pobjeda i deset poraza.