Vijesti

Fantastičan potez gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić: “Danas sam posjetila Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka'”

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić često oduševljava građane svojim aktivnostima i potezima koje preduzima. Danas je tako gradonačelnica Karić odlučila da posjeti Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka".

Gradonačelnica Sarajeva je ovu posjetu iskoristila da promoviše rad ovog udruženja kao i da se pridruži akciji pomoći mališanima oboljelim od raka.

Gradonačelnica je na svom zvaničnom Facebook profilu objavila detalje posjete i akcije u kojoj je uzela učešće te pozvala i ostale građane da danu svoj doprinos.

Danas sam posjetila Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka“. Brinu o našim malim herojima, čineći sve kako bi njima i njihovim roditeljima olakšali teške trenutke u životu.
Ove godine smo iznosom od 20.000 KM podržali aktivnosti Udruženja na čelu sa predsjednikom Fikretom Kubatom.

Iskoristila sam priliku da se pridružim humanom projektu “Moja kosa, tvoja kosa” i dam svoj skromni doprinos kampanji- Centimetri kose za kilometre sigurnih koraka. Pozivam naše sugrađanke da doniraju kosu za izradu perika za divne djevojčice, lavovskog srca, napisala je Benjamina Karić.