Kada temperature porastu žudimo za laganim jelima, a povrće je tada najbolji izbor. Jedna od kraljica ljetnih salata je grčka salata koja sadrži masline, krastavce, luk i rajčicu predivno povezane sa slanom fetom te prelivenu limunovim sokom i maslinovim uljem. Ukusna i aromatična ova salata je gotova u tren oka, i što je najbolje, ne morate paliti štednjak.
Potrebni sastojci:
2 paradajza
2 krastavca
1 crveni luk
100 g crnih maslina
100 g feta sira
Svježa menta
Sok od limuna
Sol
Ekstra djevičansko maslinovo ulje
Origano
Postupak:
Operite, osušite i nasjeckajte krastavce i paradajz.
Ogulite crveni luk i narežite ga na trakice.
Fetu narežite na male kockice i pomiješajte ih s malo ulja i origana.
U posudu za salatu stavite krastavce, paradajz, luk, feta sir i listove mente.
Salatu posolite te prelijte limunovim sokom i ekstra djevičanskim maslinovim uljem