Sport

Kćerka Brucea Springsteena juriša na zlato na OI u Tokiju

Jessica Springsteen je odlična jahačica, ali njezin izbor u sastav američke olimpijske reprezentacije teško da bi izazvao ikakvo zanimanje izvan njezinog sporta da nije dijete glazbene ikone Brucea Springsteena i Patti Scialfe.

- O ovome sanjam od kad znam za sebe. Neizmjerno sam zahvalna svojoj ekipi, prijateljima i obitelji koji su mi pomogli da moj san postane stvarnost.

Springsteen, kći ne otac, natjecateljskim jahanjem se bavi od djetinjstva. Prvog ponija je dobila sa 6 godina i dobro je poznato ime u svom sportu. Iako ima 29 godina, a to je u ovom sportu jako malo, bila je rezerva već za Igre u Londonu 2012., a četiri godine kasnije nije se uspjela izboriti za Rio.

Trenutno je 3. na američkoj listi i 27. na svjetskoj, a u Tokiju će nastupiti sa svojih 12-godišnjim belgijskim toplokrvnim pastuhom po imenu Don Juan van de Donkhoeve.

Konjički sport je skup sport i naravno da je u građenju karijere itekako pomogao porodični novac, ali Jessica kaže kako je i jahanje itekako pomoglo njoj da izbjegne zamke u koje često upadaju djeca slavnih i bogatih.

- Jahanje je bilo nešto moje, nešto na što sam se mogla usredotočiti. Naučilo me je da vrijedno radim i da se nečemu potpuno posvetim. Mislim da mi je stvarno pomoglo da odrastem i postanem ono što sam danas - rekla je svojedobno.

Kći američke glazbene legende izborila je mjesto u vrlo iskusnom i kvalitetnom društvu u američkom olimpijskom timu u preponskom jahanju. Amerikanci žele još jednu medalju u ekipnom natjecanju, a tri člana ekipe već se mogu pohvaliti olimpijskim odličjima. McLain Ward je bio zlatni u Ateni 2004. i Pekingu 2008. i srebrni u Riju 2016., a Laura Kraut zlatna u Pekingu.

Ward i Kraut su osim olimpijskog zlata u Pekingu zajedno osvojili i ekipno svjetsko zlato 2018., a Kent Farrington, trenutačno peti na svjetskoj ljestvici bio je s Wardom bio dio srebrne američke ekipe u Riju. Jessica Springsteen je u tom društvu daleko najmlađa s 29 godina, naime, Kraut ima 55, Ward 45, a Farrington 40 godina.