Vijesti

Sebiju Izetbegović duboko potresla posjeta Srebrenici. Pokrenula je odmah humanitarnu akciju

"Jučer je moja supruga provela skoro cio dan u Srebrenici, jako dobro dočekana, jedva su je pustili da ide", rekao je Bakir Izetbegović predsjednik SDA nedavno u intervjuu za TVSA.

Bilo je to uoči obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, 11. jula. Prvi je to put, bar da se zvanično saopći, da je Sebije Izetbegović bila u Srebrenici i družila se s majkama koje su izgubile nekoga iz porodice u isplaniramo i krvavom maršu Mladićevih četnika.

I čini se da je ova posjeta uzdrmala direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović.

Naime, odmah po povratku iz Srebrenice, direktorica Izetbegović prepričavala je svoje utiske bliskim saradnicima na KCUS-u, opisivala patnje majki Srebrenice i tugu kojom su okovane.

I nadošla je na odličnu ideju - pokrenuti humanitarnu akciju za majke Srebrenice. Ali, realizirat će je uposlenici KCUS-a preko Sindikata.

Odmah su sve službe upregnute te je danas poslan dopis.

Poziv za učešće u humanitarnoj akciji

"Akcija se organizira u cilju prikupljanja sredstava za izgradnju Centra za majke Srebrenice, pod nazivom 'KCUS za majke Srebrenice'. U Centru će boraviti majke, stare i bespomoćne osobe čije kuće se nalaze u udaljenim srebrenilkim selima", navodi se u dopisu.

Uposlenici se pozivaju da uplate koliko mogu, a transakcija će se raditi preko humanitarne organizacija "Emmaus".

Akcija će, kako je navedeno, trajati jedna mjesec.

Inače, danas je u Univerzitet iz Sarajeva stigao odgovor iz Medicinskog fakulteta u Zagrebu iz kojeg nisu mogli potvrditi vjerodostojnost njenog indeksa kojeg je sama predočila. Opširnije čitajte OVDJE.