Vijesti

Turistička zajednica KS i Općina Centar za vrijeme SFF-a organiziraju “Festival u Centru”. Održavat će se u Radićevoj

"U cilju unapređenja i razvoja turističke ponude Kantona Sarajevo, danas sam sa načelnikom Općina Centar SarajevoSrđan Mandić potpisao Ugovor o sufinansiranju turističko-kulturnog projekta „Festival u Centru“.

Projekat „Festival u Centru“ ponudit će domaćim i stranim turistima, gostima, posjetiteljima i lokalnom stanovništvu atraktivne sadržaje na otvorenom.

Za vrijeme trajanja SARAJEVO FILM FESTIVAL, od 13. do 20. avgusta na lokalitetu Radićeve ulice, turisti i posjetitelji će imati priliku uživati u različitim muzičkim i glumačkim performansima, primijenjenoj umjetnosti, starim i modernim zanatima, te bogatoj gastronomskoj ponudi.

Projekt je osmišljen po uzoru na svjetske festivale gastronomije, umjetničkih obrta i zanata, te modernih manufaktura, gdje će posjetioci moći doživjeti autentična i nezaboravna iskustva kroz atraktivna dešavanja, a čime će se ujedno omogućiti i promocija, umrežavanje i podrška modernim craft poduzetnicima.

„Festival u Centru“ bit će završen koncertom sevdaha u Botaničkoj bašti Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine.

Visit Sarajevo i Općina Centar namjeravaju nastaviti s jačanjem međusobne saradnje na realizaciji kvalitetnih projekata i manifestacija od zajedničkog interesa iz oblasti turizma, a u cilju povećanja turističkog prometa, produženja boravka turista i povećanja turističke potrošnje, te oporavka turističke privrede i stvaranja novih turističkih proizvoda."

Sve ovo gore napisano stoji u objavi direktora Turističke zajednice kS Kenana Magode.