Svi znaju da se krave, koze i ovce mogu pomusti, ali jeste li znali da se 'musti' mogu i krastavci da bi se iz njih uklonila gorčina? To ''mlijeko'' krastavaca nije za konzumaciju zbog gorkog okusa, prenosi Daily Mail. Korisnica TikToka podijelila je video u kojem to radi, a koji je pogledan više od milion puta i skupio je više od sto hiljada lajkova. U svom videu objasnila je da je za ovaj trik čula od svoje šogorice.
- Ne znam jeste li ikada imali krastavac koji je gorak, jednostavno nema svjež okus? Krastavce treba ‘pomusti - rekla je ona. I zatim je objasnila kako se to radi, a njezin trik vrlo je jednostavan. Prvo odrežete jedan kraj krastavca te zatim trljate kraj o kraj krastavca.
@basicallyperkfect milking a cucumber?#healthheroes #kitchenhacks #cucumber #fyp
♬ original sound - Basically Perkfect
Nakon nekoliko sekundi primijetit ćete da oko ruba krastavca nastaje bijela tekućina, a to je zapravo gorčina koja izlazi iz krastavca. Zatim jednostavno operete krastavac te maknete svu tu tekućinu s njega. Stručnjaci kažu da krastavci u sebi sadrže kukurbitacin koji prouzročuje gorak okus na krajevima ploda. Kako biste ga uklonili, jednostavno trljajte dva komada jedan o drugi dok tekućina ne prestane izlaziti. Kukurbitacin također sadrže tikvice, dunje i bundeve.