Sport

Mnogi će navijači Rome večeras plakati: Oglasio se Edin Džeko, ali nije spomenuo Inter

Edin Džeko od danas je i službeno član milanskog Intera.

Nakon šest godina, Džeko je napustio Romu i preselio na sjever Italije, a emotivnom porukom se oprostio od navijača iz glavnog grada.

"Ćao Roma, nakon šest godina došlo je vrijeme da se rastanemo.

Ovo su dani kada imam pomiješane osjećaje, s jedne strane jedva čekam novu avanturu koja mi predstoji, a s druge strane osjetim knedlu u grlu jer odlazim.

Znam da jednostavno 'hvala' nikada neće biti dovoljno da pokaže svu moju zahvalnost navijačima Giallorossija, AS Roma i "Vječnom gradu".

Proveo sam fenomenalne godine u glavnom gradu Italije, koje nikada neću zaboraviti. Na terenu, ali i van njega. Izazovi u Seriji A, derbiji, noći u Ligi prvaka… Ponosan sam jer sam nosio kapitensku traku i obradovao navijače 119 puta, ali istovremeno sam tužan jer im nisam donio trofej.

Šest sam godina nosio dres Rome sa ponosom, borio se u porazima i pobjedama zajedno sa svojim saigračima, trenerima, svima koji su bili dio kluba. Svi smo bili kao jedna velika porodica.

Želim se zahvaliti svim ljudima koji su pomogli meni i mojoj supruzi Amri i želim se zahvaliti gradu u kojem je rođeno troje moje djece.

Uvijek će te imati posebno mjesto u mom srcu. Hvala ti Roma, napisao je Džeko.

View this post on Instagram

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko)