Muzika

Pjevač Rammsteina uhapšen u Rusiji

Frontmenu grupe Rammstein, Tilu Lindemanu policija je nedavno pretresla hotelsku sobu u Rusiji, a sada je, kako javljaju strani mediji, uhapšen.

Naime, razlog hapšenja jeste Lindemanov najavljeni solo projekat u okviru festivala “Maklarin For Homeland”, koji je trebalo da bude održan u nedjelju u Tveru, uprkos svim epidemiološkim mjerama.

Pored Tila uhapšen je i njegov menadžer Anar Reiband, jer je u Rusiju ušao kao turista, a zapravo je organizator festivala. On bi mogao da bude osuđen i protjeran iz države, a takođe bi mogao da dobije i trajnu zabranu ulaska u ovu zemlju.

Lindeman, s druge strane, ima zakazan još jedan nastup na moskovskom festivalu na Crvenom trgu, a da li će ga održati poslije ovog incidenta, još uvijek se ne zna, prenosi “Louder Sound”.

Podsjetimo, prije samo nekoliko dana pjevaču je policija pretresla hotelsku sobu zbog sumnji sanktpeterburškog muzeja „Ermitaž”, koji je optužio muzičara da se bavio „nezakonitom prodajom digitalnih predmeta“ te ustanove.

Prema tvrdnjama muzeja, Lindeman je u svom spotu prikazao predmete iz „Ermitaža“ koji nisu bili obuhvaćeni ugovorom. Prilikom pretresa Lindemanov predstavnik je bio priveden u stanicu, jer se sukobio sa policijom, što je javnost dodatno šokiralo.