Politika

Dokad li će trajati srpska “sloga”? Crnadak se čudom čudi Dodikovim potezima: Ide Erdoganu, a onda ne ode u Bled

- Dodikovo odbijanje učešća na Bledskom forumu je pogrešno i negativno utiče na imidž i međunarodni ugled Republike Srpske. Radi se o kalkulantskoj igri Dodika i SNSD-a u kojoj po svaku cijenu žele da proizvode skandale i napetosti, rekao je bivši ministar inostranih poslova BiH i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak. 

Crnadak pita zar je normalno da Dodik ide u Sarajevo da se vidi sa Erdoganom, uz obrazloženje da se mora čuti i glas Republike Srpske, a onda ne ode u Bled, gdje su ga mogli čuti svi najvažniji međunarodni igrači?

- Bled je izuzetna prilika da se između panela sastanete "jedan na jedan" sa mnogim najuticajnijim ljudima, koji direktno utiču na odnose u BiH i regiji i potpuno je nerazumno izbjeći takav događaj, ističe Crnadak.

On dodaje da istovremeno Dodik učestvuje u radu Predsjedništva, srpski ministri u Savjetu ministara se spremaju da donesu odluke o milionskim tenderima, a još uvijek se traži način kako da se kumu Radišiću plati 100 miliona za zgradu UIO.

- Ili na primjer, zašto SNSD nije pozvao opoziciju da pokažemo jedinstvo i osudimo puštanje iz pritvora inspektora MUP-a koji je pomagao i bio utočište pripadniku škaljarskog narko klana? Očigledno je priča o jedinstvu samo šarena laža SNSD-a, kroz koju pokušavaju prolongirati svoj odlazak sa vlasti  i glavni cilj im je nastaviti sa uzurpacijom institucija Republike Srpske i izvlačenjem milionskih iznosa iz budžeta, zaključuje Crnadak.