Region

Krivokapić među povrijeđenima. Na njega bačena šok bomba

Više građana, protivnika ustoličenja, i služebenika policije povređeno je na Cetinju, potvrđeno je iz Uprave policije Crne Gore. Ranije danas lakše je povrijeđen i počasni predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić na koga je bačena šok bomba.

Cetinjskom manastiru i Dvorskom trgu je nemoguće prići jer ih štite jaki policijski kordoni. Policija je prethodno uspela da rastera građane sa trga i da razbije barikade na ulazu iz Podgorice i Budve ka Cetinju.

Mediji navode da je više osoba privedeno. Pored savjetnika predsjednika države Veselina Veljovića uhapšeno je još sedam osoba na Cetinju.

Oglasio se i Savjet za građansku kontrolu rada policije koji su naveli kako je prililkom intervencije policije došlo do prekomjerne upotrebe hemijskih sredstava.

Savjet je registrovao i upotrebu gumenih metaka, usljed čega je došlo do povređivanja građana, o čemu postoje i foto zapisi – saopštio je Savjet.

Zahtijevaju, kako su kazali, od direktora Uprave policije Zorana Brđanina da naredi obustavu dalje upotrebe gumenih metaka kao sredstava prinude i da, ističu, buduće akcije izvodi primjereno datoj situaciji.

Iz Uprave policije saopćili su da “Policija postupa istrajno i efikasno te da će procesuirati sve odgovorne za kršenje zakona”. Također su saopćili da su povrijeđena dva policijska službenika. Na mrežama su prenijeli čestitku ministra unutrašnjih poslova koji je čestitao svojim službenicima na dobro obavljenom poslu.