Sport

Potencijalnog Zmaja u Zenici vrijeđao član stručnog štaba reprezentacije BiH: “Ostao sam u šoku”

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine prije tri dana je u trećem susretu kvalfikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine remizirala sa selekcijom Švedske 1:1.

U ovom meču na terenu smo mogli vidjeti i mladog Armina Gigovića, fudbalera bh. porijekla, ali u dresu gostujućeg tima.

Gigović je u Zenici igrao do 69. minute, no otkrio je da iz zemlje iz koje vuče korijene baš i ne nosi lijepe uspomene nakon utakmice protiv BiH.

"Čuo sam vrijeđanje mene i moje porodice u toku utakmice. Nisam uspio vidjeti od koga tačno su dolazile jer sam bio fokusiran na utakmicu, ali sam ih čuo jasno i glasno od jednog trenera. Na prebacivanja i dobacivanja od strane igrača nisam se osvrtao jer to se dešava svugdje u žaru borbe, ali ostao sam u šoku kada sam čuo psovke od trenera", rekao je Gigović za SCsport.ba.

Mladi veznjak je dodao da mu je posebno krivo bilo jer je na tribinama bio njegov otac, koji je morao slušati te uvrede.

"Najviše me boli što je na tribinama bio moj otac koji je mahsuz došao iz Švedske u svoj rodni kraj i doživio ovakvu neugodnost i vrijeđanje", rekao je Gigović, koji je naglasio da je sve ostalo bilo super.

Inače, Gigovića skandinavski mediji nazivaju velikim talentom, a rukovodstvo NSBiH ga pokušava nagovoriti da zaigra za seniorsku reprezentaciju naše zemlje, s obzirom da još uvijek može to učiniti. Poslije onoga što je doživio u Zenici, veliko je pitanje koliko je sada ovaj mladić motivisan za promjenu nacionalnog dresa…