Sport

Marca sastavila novu Newcastleovu momčad. Tu su zvijezde Barcelone i Milana

Newcastle United prodan je investitorima iz Saudijske Arabije, potvrdila je Premier liga, kao i sam klub na svojim stranicama. Glavni čovjek u cijeloj priči je Mohammed bin Salman, saudijski princ i prvi čovjek iza kralja u Saudijskoj Arabiji. On upravlja vladom svoga oca, Kralja Salmana bin Abdulaziza i de facto je najmoćniji čovjek u državi.

Newcastle United od danas ima najbogatije vlasnike na svijetu. Saudijski javni investicijski fond težak je 320 milijardi funti. Usporedbe radi, vlasnik Manchester Cityja šeik Mansour težak je 23 milijarde, dok Nasser Al-Khelaifi, predsjednik PSG-a, raspolaže sa 6.5 milijardi funti.

Za očekivati je da će Newcastle već u sljedećem prelazom roku krenuti u veliku kupovinu. Klub se prvo mora spasiti ispadanja iz Premiershipa. Trenutačno je Newcastle pretposljednji i vodit će veliku borbu za ostanak, a za to će mu trebati nekoliko novih igrača.

Marca sastavila potencijalni sastav Newcastlea

Španska Marca već je sastavila popis igrača koji bi u siječnju mogli doći u Newcastle. Igrači poput Kyliana Mbappéa, Paula Pogbe i Ansua Fatija nisu realne mete, ali zato postoji niz jeftinijih i dostupnijih igrača.

Newcastle bi mogao odmah krenuti po Ajaxovog golmana Andrea Onanu.

Marseilleov zadnji vezni Boubacar Kamara koštao bi nove vlasnike Newcastlea oko 30-40 miliona eura, a Burnleyjev stoper James Tarkowski mogao bi doći besplatno na kraju sezone jer mu istječe ugovor. Marca spominje da bi i Barcelonin Sergi Roberto mogao biti dobra opcija za Newcastle, kao i Milanov Franck Kessié, koji bi mogao na kraju sezone napustiti Rossonere.

Newcastle bi po spomenute igrače mogao krenuti već u januaru.

U napadačkom dijelu spominju se imena Barceloninog Ousmanea Dembelea i Arsenalovog Alexandrea Lacazettea. 

Marca je na kraju složila sastav:

Onana; Manquillo, Lascelles, Tarkowski, Lewis; Kamara, Sergi Roberto, Kessié; Dembele, Saint-Maximin; Lacazette