Magazin

Uvijek uspiju: Domaće kiflice sa sirom – mekane i neodoljive

Ako niste iskusna domaćica koja se ispraksala u pravljenju svega, onda ste vjerojatno probali nekoliko puta praviti kiflice i niste bile baš oduševljene rezultatima.

S ovim receptom nema neuspjeha, jer svatko tko je probao napraviti na ovaj način uspjele su mu. I svi su bili očarani ukusom.  Tajna je u mekanom tijestu, koje se lako mijesi, ali i u tome što se premazuju jajetom, a preko se stavlja margarin, za još sočniji ukus, piše Stvarukusa.  S

astojci: 1 mali kvasac 2 kašičice šećera 1/2 l toplog mlijeka 800 g-1 kg brašna 2 kašičice soli 1 čašu ulja Za punjenje: feta sir pavlaka začini Za premazivanje: 1 jaje susam margarin Priprema: U toplom mlijeku izmrvite kvasac i dodajte šećer. Promješajte da se sve sjedini i ostavite da se aktivira. Zatim postepeno dodajte brašno, so i ulje. Dobro umijesite testo, pokrijte i ostavitie da naraste. Zatim ga premesite i podijelite na 5 loptica.

Od svake loptice razvijte krug (što tanji) i onda isecite po 8 trokutva. Pomješajte fetu s pavlakom, začinite po želji i sjedinite. Filujte sa sirom i urolajte, pa redajte u pleh. Premažite s umućenim jajetom, pospite susasom i stavite komadić margarina preko svake kiflice. Pecite u zagrijajanoj pećnici na 250°C dok ne porumene, a zatim ih ostavite malo u plehu da upiju margrarin.