Vijesti

Načelnik Muzur ispratio Ilidžanca Farisa Svraku na Svjetsko kickboxing prvenstveno za seniore

Načelnik sarajevske Općine Ilidža Nermin Muzur upriličio je prijem za Farisa Svraku, ilidžanca i člana Kickbox reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu 2021.godine za seniore koje će se održati od 15. do 24. oktobra u Italiji.

Faris Svraka stanovnik je općine Ilidža i od svoje 10 godine trenira u klubu borilačkih vještina TAEKYON, jednom od najuspješnijih borilačkih klubova za taekwondo i kickboxing. Na Svjetkom prvenstvu u Italiji nastupiće 1600 takmičara iz 70 zemalja, a Svraka će u Italiji nastupiti u disciplini Light contact -79kg.

Načelnik Muzur istakao je da je izuzetno ponosan na mlade koji ostvaruju izvanredne rezultate na međunarodnim i svjetskim takmičenjima, a posebno ga raduje kada su to građani općine Ilidža.

„Sportske rezultate koje ostvaruju naši sportisti treba promovisati, ali što je najvažnije pružiti i podršku kako bi mogli razvijati svoje talente i vještine. Faris je izuzetno uspješan i talentovan sportista i Općina Ilidža će uvijek pružiti podršku pozitivnim pričama, a u skladu sa svojim mogućnostima. Želimo se zahvaliti Farisu što ostvaruje uspješne rezultate i donosi medalje u našu lokalnu zajednicu i želimo mu puno sreće na Svjetskom prvenstvu“, kazao je načelnik Muzur.

"Pripreme smo proveli u specifičnim uslovima pandemije kao i svi ostali reprezentativci. Predstavljati svoju zemlju je velika čast siguran sam da cemo svi članovi reprezentacije dati sve od sebe da ostvarimo najbolji rezultat i obradujemo sve bosance i hercegovce. Želio bih se zahvaliti svima koji su pomogli odlazak naše reprezentacije, posebno načelniku Općine Ilidža Nerminu Muzuru koji je me pozvao i podržao moj odlazak na Svjetsko prvenstvo u Italiju" dodao
je Svraka.

Svraka je student završne godine Ekonomskog fakulteta, jadan od najuspješnijih sportista u našoj zemlji koji je do sada ostvario odlične rezultate. Osvajač je dvije srebrne medalje na taekwondo Evropskim prvenstvima u juniorskoj konkurenciji - Bugarska, 2017.god. i u seniorskoj konkurenciji Maribor, 2018.god.

Na Svjetskom prvenstvu 2019.god. održanom u Inzellu – Njemačka osvojio je 5. mjesto. Dobitnik je posebnog priznanja za ostvarene vrhunske rezultate od Sportskog saveza Kantona Sarajevo, te TKD Saveza Federacije BiH i TKD Saveza Bosne i Hercegovine.