Sastojci:
- 1 paket lisnatog tijesta
- 8 jaja
- 1 l mlijeka
- 200 grama šećera
- 2 paketića vanilin šećera
- 60 grama brašna
Priprema:
- Podijelite lisnato tijestona dva jednaka dijela, pa svaki razvucite na veličinu lima za pečenje.
Pecite zasebno gornju i donju koru u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stepeni dok ne postanu zlatnožute, oko 10 do 15 minuta. Ostavite ih sa strane da se ohlade.
3. Odvojite bjelanca od žumanaca. Od bjelanaca istucite čvrst snijeg.
4. U žumanca dodajte šećer, vanilin šećer, brašno i nekoliko kašika mlijeka. Ostatak mlijeka ugrijte na štednjaku.
5. Smjesu od žumanaca stavit u zaseban lonac i kuhajte na laganoj temperaturi postepeno dodajući toplo mlijeko dok ne zgusne. Pustite da se smjesa malo ohladi i umiješajte je u umućena bjelanca.
6. Toplu smjesu prelijte preko pečene kore te je preklopite drugom korom. Preko kremšnite pospite šećer u prahu.