Politika

Mehmedović o sastanaku Vučića s Dodikom i Izetbegovićem: To je licemjerno. Dokle više žrtva da podilazi dželatu

Državni parlamentarac Šemsudin Mehmedović (SDA) komentirao je najavljene sastanke Aleksandra Vučića sa Miloradom Dodikom i Bakirom Izetbegovićem.

Naime, predsjednik Srbije jučer je najavio današnji sastanak s Dodikom, te je rekao da će u narednim sedmicama sjesti i sa liderom SDA kako bi se otvorio 'srpsko-bošnjački' dijalog.

"Najnoviji poziv Vučića dvojici predsjednika političkih stranaka SNSD i SDA da dođu na sastanak kod njega u Beograd je krajnje licemjeran i potvrđuje njegovu direktnu umješanost u kreiranju lošeg političkog ambijenta u Bosni", smatra Mehmedović.

On postavlja pitanje zašto je sastanak u Beogradu kod Vučića.

"Da li Vučić želi da to iskoristi za jačanje autoriteta u međunarodnim krugovima, zašto se izbjegava razgovor između dvije države, a forsira se razgovor dva naroda, ili još gore 2 stranke. Kako objasniti javnosti, pa i ostalim političkim predstavnicima da to nije spašavanje Dodika, pa i Vučića od sankcija međunarodne zajednice", pita se Mehmedović.

"Dokle više žrtva da podilazi dželatu… I na kraju "Ne sam Safete" ovo je mnogo ozbiljno pitanje da bi ga sam nosio", zaključio je Mehmedović.