Vijesti

Općina Ilidža nastavlja aktivnosti na saniranju šteta nastalih u poplavljenim područjima

Održana je Osma vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Ilidža na kojoj je analizirano trenutno stanje na terenu kao i presjek realiziranih aktivnosti tokom dana.

"Izvršeno je snimanje terena dronom te je utvrđeno da je trenutna situacija u koritima rijeka stabilna te nisu zabilježeni porasti vodostaja rijeka. Ekipe su tokom proteklog dana provodile aktivnosti na saniranju uočenih oštećenja korita, kao i aktivnosti na čišćenju individualnih stambenih objekata", saopćeno je iz Općine Ilidža.

Načelnik Ilidže Nermin Muzur sa saradnicima posjetio je i branu u Bogatićima te je zaključeno da je zadovoljavajuća situacija vodostaja.

Na zvaničnoj web-stranici Općine objavljena je informacija o načinu podnošenja prijava štete od prirodne nesreće kao i kontakt telefoni za sve dodatne informacije.

Objavljeno je i upozorenje građanima da je nakon povlačenja vode sa poplavljenih površina povećan rizik od pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava na području općine Ilidža te se mole građani da ukoliko primjete sumnjive predmete ili eksplozivne naprave kontaktiraju Službu civilne zaštite.

Jedan od zaključaka Štaba je da će se nastaviti sve ranije utvrđene aktivnosti na saniranju šteta ali i na prevenciji potencijalnih šteta usljed novih padavina.