Region

Ono što je Vulin uradio u Beogradu je van svake pameti: “Nema sramotnijeg čina…”

Sinoćnja događanja u Beogradu izazvala su mnogo pažnje u regionu. Podsjetimo, aktivistkinja Aida Ćotović je privedena nakon što je jajima gađala mural osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. Situacija je bila izuzetno napeta s obzirom da su okupljeni građani pružali podršku ranije privedenoj aktivistkinji, dok su se u isto vrijemeu Njegoševoj ulici pojavile i pristalice Ratka Mladića koje su pokušavale da probiju kordon i dođu do njih.

Kako je javio reporter Nova.rs, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin se pojavio sinoć u Njegoševoj ulici i ispred murala osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću ostavio cvijet.

Prilazak muralu, kako su prenijeli srbijaski mediji, nije bio nikome moguć pa ni građanima ni opozicionarima političkoj vlasti, ali je ministru Aleksandru Vulinu njegova policija čuvala leđa dok je ispred murala Mladiću ostavljao cvijeće.

Vulinov sramotni čin su na društvenim mrežama osudili mnogi u Srbiji i regionu uz konstataciju da nema sramotnijeg čina od tog da policija na čijem je čelu Vulin čuva mural osuđenog ratnog zločinca.

Ocjena je mnogih da je Vulin ovim potezom poistovjetio Srbiju sa ratnim zločinima te otkrio pravo lice srbijanskih vlasti.